Building.hk eBulletin  

 

Industry News <Search  <Archives  <eBulletin   Next>  


December 16, 2020

Takshing House Redevelopment - Construction Hoarding

Designed by Aedas, Takshing House Redevelopment project is located near Theatre Lane in Central, Hong Kong. As the preface of the redevelopment, Aedas designs an elegant construction hoarding to prelude the prestigious Takshing House in Hong Kong's prominent central business district. 
     For this reason, the hoarding cultivates a consistent architectural tone as the soon-to-be redeveloped Takshing House and draws inspiration from the design's soft curves and dolce silhouette. Neighbouring the historic Pedder Building, the structure contrasts against the building's classical appeal and pays homage to the former Queen's Theatre, situated proximal to the site. Crafted from durable and robust aluminium, warmer tones are chosen for the facade's panelling to establish disparity amongst its surrounding neighbourhood and emphasize the development's prominence.
     The hoarding is designed with smooth, round corners to allude to Central District's connectivity of small, quaint streets and alleyways. The broad concaving dip, curved along the middle of the hoarding, draws attention to the development's entrance. Hidden between the downward sloping layers, the design creates a duet between light and shadow. The intimate ambient light creates a sense of indulgence and delicate charm that juxtaposes the hustle and bustle of the metropolis environment. Typically an aspect of construction development that is overlooked, Aedas and the client's objective of creating this hoarding was to improve the streetscape of the neighbourhood. 






(Source: Aedas)







,



Copyright © Building.hk All rights reserved.